TSH (s)(eclia
Baza znalezionych haseł
 
Cytat
Gdyby przyroda przeznaczyła człowieka do szczęścia, nie dałaby mu rozumu. Immanuel Kant
Home NTV futbool Apteki Euro the Sun Fun
 
  Witamy

bhp po angielsku, szkolenia bhp

" />Panie Doktorze bardzo proszę o interpretacje moich wyników (tym razem poprawionych).Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję.
Toxo IgM <0.55 indeks normy wynik negatywny:indeks ponizej 0.55
wynik wątpliwy:indeks >=0.55do<0.65
wynik pozytywny:indeks >=0.65
Toxo IgG 9 IU/ml normy wynik ujemny <4.0 IU/ml
wątpliwy 4.0=<8.0 IU/ml
wynik dodatni >=8.0 IU/ml
TSH 1.05 mlU/I normy dorośli 0.27-4.2 mlU/I
FT4 14.29 pmol/I normy dorośli 12.0-22.0 pmol/I
(metoda ECLIA )



witam.
10 dni temu TSH wykazało 5,43 (norma jest do 4,2)
Wczoraj zrobiłam badania ft4 i ft3 na czczo i oto wyniki

FT4-12.29 pmol/l norma-12.0-22.0

FT3- 4,59 pmol/l norma-3.1-6.8 pmol// metoda ECLIA

Dodam,ze jakiś miesiac (wlasc.więcej) dostarczam organizmowi o jakieś 400-700 kcal mniej dziennie poprzez ćwiczenia i lekkostrawne odżywianie (pewne zaburzenia natury 'psychologicznej'jak i wrażliwy żołądek)
Objawów żadnych nie mam,tylko raz mi sie opóźnił o 2 tyg.okres, przez te ćwiczenia intensywne ,dietę i stres

Otoz czy kwalifikuję się do leczenia ? Czy jeśli rozpocznę przyjmowanie leków mogę nagle przytyc ( słyszałam takie opinie....:/)




witam.
10 dni temu TSH wykazało 5,43 (norma jest do 4,2)
Wczoraj zrobiłam badania ft4 i ft3 na czczo i oto wyniki

FT4-12.29 pmol/l norma-12.0-22.0

FT3- 4,59 pmol/l norma-3.1-6.8 pmol// metoda ECLIA

Dodam,ze jakiś miesiac (wlasc.więcej) dostarczam organizmowi o jakieś 400-700 kcal mniej dziennie poprzez ćwiczenia i lekkostrawne odżywianie (pewne zaburzenia natury 'psychologicznej'jak i wrażliwy żołądek)
Objawów żadnych nie mam,tylko raz mi sie opóźnił o 2 tyg.okres, przez te ćwiczenia intensywne ,dietę i stres

Otoz czy kwalifikuję się do leczenia ? Czy jeśli rozpocznę przyjmowanie leków mogę nagle przytyc ( słyszałam takie opinie....:/)




Masz nie doczynnośc tarczycy.
Powinnaś sie udac do lekarza on przepisze ci leki.
U mnie wykryto nie doczynnośc ok 6 miesiecy temu. Moje wyniki były straszne 7.61 (4.60 norma) lekarz przepisał mi tabletki Euthyrox N 25 po braniu leków przez 3 miesiace powtórzyłam badania i miałam 5,61 teraz byłam po zmiane leków bo jeszcze jest za wysokie. Dostałam Eltroxin 50 mg. Wiec udaj sie do endokrynologa. Napewno przepisze ci leki. Ja niestety nie przytyłam. Zanim dowiedziałam sie ze mam nie doczynnośc schudłam 13 kg. Teraz waze(64 kg przy wzroście 178 cm.) cały czas mam taką samą wage nie tyje nawet po lekach.



prosze mi pomóc w odczytaniu wyników
staram sie o dziecko ale nie wychodzi. Moze w tym tkwi przyczyna?
TSH 3 generacja - 0,794mIU/l norma 0,270 - 4,200 Metoda eclia
ft3 - 4,08pg/ml norma 2,57-4,43
ft4 - H 2,19 ng/dl norma 0,93-1,70

Czy to może być problem, co mi jest?




prosze mi pomóc w odczytaniu wyników
staram sie o dziecko ale nie wychodzi. Moze w tym tkwi przyczyna?
TSH 3 generacja - 0,794mIU/l norma 0,270 - 4,200 Metoda eclia
ft3 - 4,08pg/ml norma 2,57-4,43
ft4 - H 2,19 ng/dl norma 0,93-1,70

Czy to może być problem, co mi jest?

Trzeba zrobić usg tarczycy i przeciwciała tarczycowe Tg i TPo,miała Pani wyeliminowane PCO/inne zaburzenia /usg dopochwowe/badania hormonów np prl=prolaktyna?



witam dostałem właśnie wyniki z laboratorium są one takie :
Immunochemia TSH 3 generacja 7,76 (metoda ECLIA) uIU/ml Z.Ref . : 0,27 - 4,20 oraz kolejne badanie na własną rękę ponieważ zalało mnie ostatnio fatem blado ok 10kg w 2 tyg i wyczytałem iż może to być zbyt wysoki poziom estrogenów oto wyniki : Estradiol 27,900 pg/ml Z.Ref Mężczyźni 7,63 - 42,60 dodam że nie brałem żadnych sterydów i nić w tym stylu i niema co ukrywać że czuje sie tragicznie a jestem umówiony do lekarza dopiero na 25 lutego proszę o odpowiedź pozdrawiam



od jakiegos czasu biore leki na niedoczynnosc tarczycy euthyrox 150µ 1 tabl rano


robilam teraz sama dla siebie, badania poziomu fT4 i TSH
fT4 jest w normie a co z TSH?? jak ja mam to odczytac?
lekarza nie bedzie jakis czas, a ja nie wiem czy TSH jest w normie.

czy ktos moglby pomoc z interpretacja tych wynikow??



Kod: Zaznacz całyfT4

ja mam: 13,42 pmol/l

norma wynosi: 12,0 - 22,0 pmol/l

Kod: Zaznacz całyTSH

ja mam <0,005 mlU/l

norma wynosi 0,27 - 4,2 .. nie wiem w jakich jednostakach ta norma jest podana. napisali tylko "metoda ECLIA analizator Modular E170"



Dzis odebralam wyniki przeciwciał tarczycowych, ich wysokosc mnie zaniepokoila. Anty-tg wynosi 684,8 IU/ml, naomiast anty-tpo 231,8 IU/ml. Badania przeprowadzono metodą ECLIA. Moje tSH wynosi 2,92 ulU/ml. Proszę, powiedzcie mi, o czym swiadczy ten wynik? Obie wartości 6 krotnie przewyzszają norme. Do endokrynologa ide dopiero w przyszłym tytgodniu. Czy ktoś moze mi to wyjasnic? Bede wdzieczna.


comp
bhp po angielsku, szkolenia bhpTSH i fT4 niskie TSH badanie norma Thyrosan a spadek TSH tsh ultra TSH Hashimoto TSH SchilddrĂźse tsh na czczo TSH 4.81 TSH we krwi 0 tsh norma
Cytat

Absit! - Niechaj będzie nieobecny! Uchowaj Boże
Ex definitione - z definicji.
Dobroć i pokora są najmilsze Bogu i ludziom. Człowiek dojrzewa w pokorze serca. Św. Antoni
Dobra wola jest czymś najbardziej wartościowym w człowieku. François de Salignac de la Mothe Fénelon (1651-1715)
Ekspert to ktoś, kto ma coraz większą wiedzę w coraz mniejszym zakresie, aż wreszcie wie absolutnie wszystko o niczym. Bloch Augustyn (ur. 1929)

Valid HTML 4.01 Transitional

Free website template provided by freeweblooks.com